Ana Sayfa Özel Şirketler IKEA (Mapa Mobilya) Personel Alımı ve Güncel İş İlanları

IKEA (Mapa Mobilya) Personel Alımı ve Güncel İş İlanları

300
İKEA mağazası

Mapa Mobilya A.Ş. (IKEA) Personel Eleman İşçi Alımı 2021

İKEA 1943 senesinde Ingvar Kamprad tarafından kurulmuştur. Ingvar Kamprad 17 yaşında iken babası ona çalışmalarında başarılı olduğundan ödül olarak para vermiştir. Ingvar da bunu kendi işini kurmakta kullanır. IKEA kısaltması adı ve soyadının baş harfleri (I.K.) ile büyüdüğü köy ve çiftlik adlarının baş harflerinden oluşur (Elmtaryd (E) ve Agunnaryd (A).  İKEA, İsveç kökenli 40’ı aşkın ülkede 240’ı aşkın mağazası bulunan bir mobilya mağazasıdır.  İKEA kurulduğu günden bu yana büyümesini sürdürmüş ve dünyanın en çok bilinen markalarından bir tanesi olmayı başarmıştır. Öyle ki; İKEA tarafından bastırılan İKEA kataloğunun İncil’in baskısından daha fazla basıldığı tahmin edilmektedir. İKEA büyüme hedeflerini gerçekleştirmek adına 2021 yılında çok sayıda yeni personel alımı, eleman alımı ve işçi alımı gerçekleştireceğini açıklamıştır. İKEA açık pozisyonları, güncel iş ilanları ve bu ilanlara ait iş başvurusu formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri haberimiz devamında yer almaktadır.

IKEA 2005 senesinden bu yana ülkemizde hizmet vermektedir. İlk mağazasını İstanbul ilimizde açmıştır. Dünya genelinde franchise sistemi ile mağazalar açmakta olan IKEA, ülkemizde Maya Holding A.Ş.’nin ana hissedarı olduğu MAPA Mobilya ve Aksesuar A.Ş. ile iş ortaklığına girmiştir. İzmir, Bursa, Adana, Muğla ve Ankara gibi illerimizde de İKEA mağazaları bulunmaktadır. IKEA insan kaynakları tarafından yapılan açıklamada ülkemizde mevcut bulunan mağaza sayısının 2021 yılında büyük ölçüde arttırılacağını ve yeni illerde mağazalar açılacağını açıklamıştır. Ayrıca bu mağazalara ve mevcut durumda bulunan mağazalara çok sayıda personel alımı, eleman alımı ve işçi alımı gerçekleştirilecektir.

IKEA Güncel İş İlanları 2021

IKEA tarafından yayınlanan iş ilanları içinde satış ve tedarik destek uzmanı, lojistik operasyon uzmanı, iç mekan ve görsel tasarım müdürü, grafik tasarım birim sorumlusu, part time yiyecek içecek ekip üyesi, part time satış ekip üyesi, part time kasap ekip üyesi, full time yiyecek içecek ekip üyesi, satış danışmanı, depo ekip üyesi, ölçü alım ekip üyesi, engelli personel alımı, nakliye montaj ekip üyesi, mobilya montaj ustası, temizlik işçisi, şoför, satış elemanı, saha satış danışmanı, kasiyer, insan kaynakları müşteri temsilcisi gibi çok sayıda kadro ve pozisyon bulunmaktadır. Adaylar  engelli, part time, full time, bay, bayan için ayrılmış olan ilanlara aşağıda anlattığımız üzere iş başvurusu gerçekleştirebilirler.

IKEA İş Başvurusu 2021

Kariyer hedefi olan, bünyesinde çalışanlarına işçi, eleman, personel değil aile sıfatını takmış olan Dünyanın en büyük şirketlerinden birisinde iş başvurusu yapmak için aşağıda vermiş olduğumuz iş başvuru formu kullanılabilir. Buradan yapacak olduğunuz iş başvurusu, öncelikle IKEA insan kaynakları departmanı tarafından detaylı bir incelemeye tabi tutulmaktadır. Ön değerlendirmeyi geçen adaylar, iş görüşmesi için yani mülakat aşaması için çalışmak için başvuru yaptıkları mağazaya çağrılırlar.

İKEA insan kaynakları uzmanları tarafından gerçekleştirilen iş görüşmesi tüm Dünyada örnek alınan görüşmeler arasında yer almaktadır. Görüşmeler toplu olarak gerçekleştirilir ve bir grupta en fazla 7 aday mülakata çağrılır. Bu mülakatlarda gruplara sorular yöneltilerek ortak bir karar vermeleri ve bir sözcü seçmeleri gibi şeyler istenir. Bu aşamada çekingen olmamalı, sessiz kalmamalı ve ikna kabiliyetinizi göstermek için grupla mücadele vermelisiniz. Bu aşamanın sonunda hangi adayın IKEA mağazalarının hangi bölümünde çalışabileceği kanısına varılır. Daha sonra da kabul edilen adaylara iş teklifi sunulur. Şayet iş teklifini beğenirseniz İKEA gibi geleceği parlak bir şirkette çalışma fırsatı yakalarsınız.

İKEA Çalışma Saatleri 2021 : IKEA mağazaları haftanın 7 günü saat 10:00 ile 22:00 arasında hizmet vermektedir.

IKEA Çalışma Olanakları : IKEA bünyesinde çalışanlar haftada 45 saat çalışmaktadır. Çalışanlar her gün 10 saat çalışırken haftanın 2 günü de izin kullanırsınız. Bu izinler genellikle haftaiçi verilmektedir. IKEA genellikle çalışanlarına fazla mesai yaptırmaz. Ancak 1 saat bile fazla mesaiye kalsanız IKEA bunun ücretini size ödemektedir. Aynı şekilde bayramlarda veya resmi tatil günlerinde de yine ücretlerinizi buna uygun alırsınız. IKEA çalışanları maaş + yemek ve servis olanaklarından da faydalanırlar. IKEA satış sorumluları genellikle asgari ücretin %30 fazlasını kazanmaktadır. Diğer kadro ve pozisyonlar için maaşlar farklılık göstermektedir. Bu yazımızda IKEA iş başvurusu hakkında detaylı bilgiler verdik. Yorum bölümümüzden soru, sorun ya da şikayetlerinizi ve IKEA çalışan yorumları hakkında düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz.

IKEA İş Başvuru Formu İçin [link url=”http://www.kariyer.net/mapa-mobilya-a-s-ikea-is-ilanlari-c6680-p31560/”]TIKLAYIN[/link]

2 Comments

  1. Mustafa cemil biçer

    20 Nisan 2017 at 18:56

    İşsizim evliyim bir çoçuğum var

    Reply

  2. CENK AKAY

    29 Eylül 2017 at 01:16

    Merhaba,
    Firmanıza daha önce mağazanız dan ve internetten olmak üzere defalarca iş başvurusunda bulundum. Daha önce Kipada çalışmaktaydım. Kipa’nın yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında eski eleman olmam sebebi ile işten çıkarıldım. Yaşımın sorun olduğunun farkındayım ANCAK evliyim ve çalışmak zorundayım.Şans verilirse başarılı olacağıma inanıyorum. Durumumu anlayacağınızı umuyorum.Teşekkürler…

    Reply

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

E Bebek Çalışma Saatleri 2022 (Kaçta Açılıyor? Kaçta Kapanıyor?)

E Bebek çalışma saatleri, mağaza saat kaçta açılıyor? 2022 yılı pandemi sonrası değişen ça…