Ana Sayfa Kamu Kurumları Devlet Demiryolları 356 İşçi Alımı Yapacak

Devlet Demiryolları 356 İşçi Alımı Yapacak

122
T.C Devlet Demiryolları

T.C. Devlet Demiryolları (TCDD) 2019 yılı için personel alımı ilanı yayınladı. İlan kapsamında TCDD bünyesine TCDD Tren Teşkil İşçisi, Demiryolu Yol Yapım, Bakım ve Onarım Makinası Operatörü, Demiryolu hattı Bakım Onarımcısı ve Liman Vinç Operatörü ( RTG CE SSG ) pozisyonlarda toplamda 356 personel alımı yapacak. İlan uyarınca adaylarda KPSS şartı aranmayacak. Adaylarda aranılan başvuru şartları, başvuru tarihleri ve ilana dair diğer detaylı bilgiler yazımızın devamında yer almakta.

T.C. Devlet Demiryolları (TCDD) İşçi Alımı İlanı 2019

Adaylar başvurularını 09 Nisan 2019 tarihi itibari ile İŞKUR üzerinde yayımlanmasının ardından başlayabilecekler. Başvuruların en geç 15 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirebilmeleri gerekmektedir. Ayrıca adayların başvuru yapabilmeleri için, Erkek olmak, Askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 36 yaşını doldurmamış olmak gibi nitelikler taşımaları gerekmektedir.

Başvuruda bulunan adaylardan İŞKUR tarafından nihai listeye göre adaylara kura çekimi yapılacak. İlgili kurada seçilecek adaylara sözlü sınav yapılacak olup sözlü sınava kadro sayısının 4 katı kadar aday katılacaktır. İlgili kura çekimi 25 Nisan 2019 tarihinde noter huzurunda yapılacaktır.

Başvurusu Kabul Edilip İşe Başlatılacak Adaylardan İstenilen Belgeler

1- Tam teşekküllü devlet hastaneleri veya resmi üniversite hastanelerinin herhangi birinden tarama testi yaptırılması istenecektir. (Tarama testi alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığını tespit etmek amacıyla yapılan testtir).

2- Tam teşekküllü devlet hastanelerinden veya resmi üniversite hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporunda “Az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışır” ibaresi bulunacaktır. Ayrıca, Görme Dereceleri (sağ-sol göz ayrı ayrı belirtilmiş), Renk Muayenesi (ishihara testi yapılmış), İşitme Muayenesi (Odyometrik incelemede 500, 1000, 2000 frekanslarının saf ses ortalaması 0-40 dB olmalıdır.) belirtilmiş olacak ve görme/işitme değerlendirme sonuçları sağlık kurulu raporuna eklenmiş olacaktır. -Sözlü sınavını kazanan asıl adayların almış oldukları sağlık kurulu raporunda “Az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışır” ibaresi ile görme/işitme muayeneleri hakkında istenilen değerlendirme sonuçları bulunmayanlar işe başlatılmayacaktır.

* TCDD Sağlık ve Psikoteknik Yönergesi gereğince grup tespiti ve psikoteknik değerlendirmesi yapılacak sanat kolları için adayların almış oldukları sağlık kurulu raporu grup belirleyicileri tarafından değerlendirilecektir. Grubu uygun olan adaylar, psikoteknik değerlendirmesine gönderilecektir. Grubu uygun olmayan adayların işe başlama işlemleri sonlandırılarak, varsa yedek aday çağrılacaktır. Psikoteknik değerlendirme sonucunda yeterli görülen adayın ataması yapılacaktır. Yetersiz görülen aday bir ay içerisinde ikinci kez psikoteknik değerlendirmeye gönderilecektir. İkinci kez yetersiz görülen adayın işe başlama işlemleri sonlandırılarak, varsa yedek aday çağrılacaktır.

T.C Devlet Demiryolları İlanın Tam Metnine Ulaşmak için TIKLAYIN

Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden bizlere iletebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımızı (Facebook) ve (instagram) takip ederek güncel personel, memur, işçi alımlarını takip edebilir ayrıca kamu ve özel sektör firmalarına nasıl iş başvurusunda bulunacağınızı detayları ile öğrenebilirsiniz.

One Comment

  1. kubilay kaya

    1 Mayıs 2020 at 02:42

    27 yaşındayım iş arıyorum

    Reply

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

Tai İş Başvurusu 2022 – Tusaş İş İlanları Açıldı

Tai İş Başvurusu yani Tusaş Personel Alımı ilanları 2022 yılı için yeniden açıldı. Tusaş İ…