Ana Sayfa Meslekler Bahçıvan Nasıl Olunur?

Bahçıvan Nasıl Olunur?

659
Bahçıvan

Bahçıvan, bitkilerin büyümesi ve gelişmesiyle ilgilenen kişilere verilen isimdir. Eskiden bir hobi olarak gerçekleştirilen bahçıvanlık, uzun zamandır bir gelir kaynağı, bir meslek haline gelmiştir. Günümüzde kamu kurum ve kuruluşları, siteler, hastaneler, belediyeler ve daha sayamadığımız çok sayıda kuruluş bahçıvan alımı gerçekleştirmektedir. Bahçıvanlık mesleği hakkında detaylı bilgilere bir önceki yazımızda verdik. İlgili yazıya ulaşmak için TIKLAYIN. Bu yazımızda bahçıvan nasıl olunur? Bahçıvan olmak için gereken şartlar nelerdir? Detaylı olarak anlatacağız.

Kimler Bahçıvan Olabilir? Bahçıvan Olma Şartları Nelerdir?

Bitkilerle uğraşmak, yeşilliklerin içerisinde kaybolmak bu mesleği icra edenler, sevenler için harika bir duygudur. Ancak her birey ben bahçıvanlık yapmak istiyorum dese de olamaz. Artık bahçıvanlık ilanlarında profesyonel bireyler tercih edilmektedir. Genel itibariyle bahçecilik, süs bitkileri ve peyzaj konularında deneyim sahibi olmanız, bedenen çalışmanıza herhangi bir engelin bulunmaması ve bahçe ekipmanlarını iyi derecede kullanabilen kimseler bahçıvan olarak işe alınmaktadır. Bunun yanında bazı kuruluşlar da eğitim seviyesine değinmekte ve lise veya benzeri bir eğitim kuruluşundan mezun olan kimseleri işe almaktadırlar. Bu sebepten dolayı bahçıvan olmak isteyen bireyler bu ilanlara dikkatli bir şekilde göz gezdirmeli ve ilanlarda yer alan başvuru şartlarına göre başvuruda bulunmalıdırlar.

Bahçıvan Nasıl Olunur?

Bahçıvan olmak isteyen bireyler şayet eğitim durumları ve bilgi seviyeleri yeterli ise çoğu ilana başvuru yapabiliyor. Ancak günümüz şartlarında artık çoğu durumda bunlar da yeterli görülmüyor. İŞKUR ve çeşitli iş ve meslek edindirme kursları bu açığın farkında olup, bahçıvanlık için bir eğitim öngörmüşler.  Bahçıvanlık kurslarına katılarak bahçıvanlık belgesi almanız durumunda bu işi profesyonel olarak yaptığınızı belirttiğinizde, eleman arayan kurumlar başvurunuzu kesinlikle önlere atacaktır. Bu sebepten dolayı önerimiz, ilinizde yer alan kursun açılma tarihini öğrenerek buna katılmanız ve bir sertifika edinerek ilgili ilanlara başvurmanızdır. Bahçıvanlık mesleği hakkında ilanlar da www.elemanuzman.com adresimiz üzerinde düzenli olarak yayınlanmaktadır. Ayrıca bir önceki yazımızda bahçıvan maaşları hakkında detaylı bilgiler verdik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? ve ne kadar kazanırım diye soran herkesin bu yazımızı okumas…