Ana Sayfa Meslekler Eşit Ağırlık Meslekleri, TM Bölümü Meslekleri

Eşit Ağırlık Meslekleri, TM Bölümü Meslekleri

292
yks eşit ağırlık meslekleri

Eşit ağırlık meslekleri, üniversite sınavında eşit ağırlık alanından tercih yapacak olan öğrenciler için büyük bir merak konusudur. Üniversite sınavı sonuçları açıklanan birçok öğrenci, eşit ağırlık puanıyla hangi bölümleri tercih edeceğini, bu bölümlerden hangi meslekler yapılabildiğini ve bu mesleklerin maaşlarını merak etmektedirler. Eşit ağırlık meslekleri 2021 yılı en detaylı şekilde hangi meslekte ve bölümde ne yapacağınızı ve ne kadar maaş alacağınızı inceledik. Güncel bilgilerle sizlere sunduğumuz eşit ağırlık meslekleri ve maaşları okuyabilmeniz için aşağıda liste halinde sunulmuştur.

Eşit Ağırlık Meslekleri ve Maaşları

TM bölümleri, oldukça fazla meslek tercihi yapılabilecek geniş iş imkanlarına sahip bölümlerdir. Üniversite sınav sonuçlarına göre eşit ağırlık puanıyla tercih yapacak öğrenciler, eşit ağırlık bölümleri hakkında araştırma yapmaktadır.

Eşit Ağırlık Meslekleri ve Maaşları

Eşit ağırlık puanıyla girilen bölümlerin her birinden farklı meslekler tercih etmek mümkündür. İşte sizler için derlediğimiz, eşit ağırlıkta gelecek vaat eden meslekler ve maaşları…

  1. Antrenörlük

    Eşit ağırlık meslekleri arasında olan Antrenörlük, BESYO bünyesinde ter öğrenim görülen 4 yıllık bir bölümdür. Spor alanında uzmanlaşmak ve sporcu eğitmek isteyen öğrenciler için gelecek vaat eden bir meslektir. Aylık ortalama 3.800 TL maaşı vardır.

    antrenörlük mesleği
    TM Antrenörlük Mesleği
  2. Adli Antropolog

    Adli antropolog olmak için üniversitelerin 4 yıllık antropoloji bölümünün okunması gerekmektedir. Adli antropolog, adli vakalarla ilgili kalıntıları inceleyerek bu kalıntılarla ilgili analizler yapmaktadır. KPSS atama puanları göz önünde bulundurulduğunda ise pek fazla tercih edilen bir bölüm olmadığı söylenebilir. Adli antropologların ayık ortalama maaşları ise 3.300-4.500 TL arasında değişmektedir.

    Adli Antropolog Mesleği
    Adli Antropolog Mesleği
  3. Arkeolog

    Üniversitelerin 4 yıllık Arkeoloji veya Sanat Tarihi bölümlerinden mezun olunduktan sonra Arkeolog olunmaktadır. Arkeologlar, tarih öncesi kalıntıları inceleyerek insanlık tarihine ışık tutmaktadırlar. Kazı çalışmaları yapmak, incelemek ve araştırmak başlıca görevlerinden biridir. Bir arkeoloğun aylık ortalama maaşı ise 5.470 TL civarındadır.

    Arkeolog Mesleği
    Arkeolog Mesleği
  4. Avukat

    Avukatlık, eşit ağırlık meslekleri arasında en fazla tercih edilen mesleklerden biridir. TM puanıyla girilecek olan Hukuk Fakültesinin ardından avukatlık stajını yapan herkes avukat olabilmektedir. Avukatlar, hukuki meseleler konusunda oluşan anlaşmazlık durumlarında, yasalara uygun olacak şekilde çözüm arayan ve danışmanlık hizmeti veren kişilerdir. Kamu kurumlarında veya özel kurumlarda çalışılabileceği gibi bireysel ofis de açılabilmektedir. Bu nedenle aylık maaşları genel olarak 6.000 TL’den başlasa da değişkenlik göstermektedir.

    avukat mesleği
    Avukat Mesleği
  5. Bankacılık

    Bankacılar, bankaların büro ve idari yönetim alanlarında çalışılacağı gibi banka müşterilerine yardımcı olacak personellerdir. Üniversitelerin eşit ağırlık puanıyla alan, bankacılık ile ilgili 2 veya 4 yıllık bölümlerinden mezun olma koşulu vardır. Ardından bankaların kendi belirlediği sınavlara girilmesi gerekmektedir. Aylık maaşları ise 2.800 TL’den başlamaktadır.

    bankacılık
    Bankacılık Mesleği
  6. Çocuk Gelişimi Uzmanlığı

    Çocuk gelişimi uzmanları 0-12 yaşa aralığındaki çocukların gelişimi ve eğitimiyle ilgili danışmanlık ve yönlendirme hizmeti vermektedir. Meslek liselerinin Çocuk Gelişimi bölümünden veya üniversitelerin 2 yıllık Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olmaları gerekmektedir. Aylık ortalama maaşları 4.000 TL’den başlamaktadır.

    çocuk gelişimi uzmanlığı
    Çocuk Gelişimi Uzmanlığı Mesleği
  7. Ekonomistlik

    Eşit ağırlık meslekleri arasında bir diğer meslektir. Ekonomist olmak için üniversitelerin ekonomi, ekonometri, işletme gibi bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Ekonomik ve sosyal politikalar kapsamında ihtiyaç duyulan tüm alanlarda çalışabilmektedirler. Aylık ortalama maaşları ise 6.000 TL’den başlamaktadır.

    ekonomistlik mesleği yks
    Ekonomistlik Mesleği
  8. Felsefe Grubu Öğretmenliği

    Üniversitelerin eşit ağırlık puanıyla alan Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümünden mezun olunması gerekmektedir ve pedagojik formasyon alınmalıdır. Mesleğin gereklilikleri ise felsefe, mantık ve sosyoloji alanında eğitim vermektir. Aylık ortalama maaşı 3.700 TL civarındadır.

    Felsefe Grubu Öğretmenliği
    Felsefe Grubu Öğretmenliği Mesleği
  9. Grafik Tasarımcılığı

    Grafik tasarımcı, bir fikri veya konsepti elektronik ortamlarda görsellerle tasarlamaktadır. Pazarlama veya benzer departmanlarda çalışma olanağı vardır. Üniversitelerin Grafik Tasarım bölümünden mezun olunması gerekmektedir. Aylık ortalama maaşları ise 4.000 TL’den başlayarak değişiklik göstermektedir.

    Grafik Tasarım Mesleği YKS
    Grafik Tasarım Mesleği
  10. Hakim

    Üniversitelerin İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesinde Hukuk alanında yeterli eğitimi veren bölümlerinden veya Hukuk Fakültesinde mezun olma koşulu vardır. Atama koşulu bulunmaktadır. Eşit ağırlık meslekleri arasında en fazla tercih edilenlerdendir. Aylık ortalama maaşları ise 14.000 TL’den başlamaktadır.

    hakim nasıl olunur
    Hakimlik Mesleği
  11. İç Mimarlık

    Üniversitelerin 4 yıllık Mimarlık ve İç Mimarlık bölümlerinden ya da 2 yıllık Mimarlık, Restorasyon gibi bölümlerinden mezun olma koşulu bulunmaktadır. İç mekan tasarımlarıyla ilgili konularda çalışmaktadır ve dekorasyon alanında uzmanlık gerektirmektedir. Aylık maaşları ise 4.500 TL’den başlamakta ve çalışılan yere göre değişiklik göstermektedir.

    iç mimarlık mesleği yks
    İç Mimarlık Mesleği
  12. İnsan Kaynakları Uzmanı

    İnsan Kaynakları Uzmanı, şirketlerin ve kurumların İnsan Kaynakları Departmanında uzman olarak çalışmaktadır. Tüm departmanların yönetimi ve personelden sorumludur. İnsan Kaynakları Uzmanı olabilmek için üniversitelerin İnsan Kaynakları Yönetimi ve ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Aylık ortalama maaşları 4.600 TL’dir.

    insan kaynakları uzmanı maaş
    İnsan Kaynakları Mesleği
  13. İşletme Yöneticiliği

    İşletme yöneticiliği eşit ağırlık meslekleri arasında en fazla tercih edilen mesleklerden biridir. Üniversitelerin İdari ve İktisadi Bilimler Fakültelerinin ilgili bölümlerinden, Mühendislik veya işletme ile ilgili diğer tüm bölümlerinden mezun olma koşulu bulunmaktadır. Görev olarak bir işletmenin mali durumu, personel, müşteri vs. tüm ihtiyaçlarının denetimini ve planlamasını yapmaktadır. Çalışılan işletmeye göre değişiklik gösteren aylık maaşları ortalama olarak 7.300 TL civarındadır.

    İşletme Yöneticiliği YKS
    İşletme Yöneticiliği Mesleği
  14. Moda Tasarımcılığı

    Eşit ağırlık meslekleri arasında tutulan ve sıklıkla tercih edilen bir diğer bölüm de Moda Tasarımcılığıdır. Ortalama olarak 6.000 TL aylık maaşı vardır. Çalışılan yere göre aylık 15.000 TL’ye kadar maaş alabilmektedir. Üniversitelerin eşit ağırlık puanıyla alan Moda Tasarımı lisans bölümünden veya Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı bölümlerinden mezun olma koşulu bulunmaktadır. Eşit ağırlık meslekleri ve maaşları konumuzda Moda Tasarımcılığı oldukça fazla yer bulan ve yetenek isteyen bölümlerden birisidir.

    Moda Tasarımcılığı YKS
    Moda Tasarımcılığı Mesleği
  15. Müfettişlik

    Eşit ağırlık meslekleri arasında bir diğer önü açık meslek müfettişliktir. Kamu kurum ve kuruluşlarında üst düzey pozisyonlarda ve denetim işlerinde görev yapmaktadırlar. Üniversitelerin İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesinin ilgili bölümlerinden bazı 2 yıllık ilgili bölümlerden mezun olma koşulu bulunmaktadır. Müfettişlik mesleğinin aylık ortalama maaşı ise 7.030-10.000 TL aralığındadır.

    müfettiş nasıl olunur
    Müfettiş Nasıl Olunur?
  16. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

    Halk arasında PDR olarak bilinen Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, en gözde eşit ağırlık meslekleri arasındadır. Görevi bireylerin sorunlarına çözümler üreterek psikoterapi uygulamaktır. Üniversitelerin 4 yıllık Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden mezun olma koşulu bulunmaktadır. Aylık ortalama maaşları ise 3.900 TL civarındadır.

    Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
    Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Mesleği
  17. Sınıf Öğretmenliği

    Sınıf Öğretmenliği, ilkokul düzeyindeki öğrenciler için temel derslerin eğitimini vermekle görevlidir. Üniversitelerin eşit ağırlık puanıyla alan Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olma koşulu vardır. Sınıf Öğretmeni ortalama aylık maaşı 4.600 TL den başlamaktadır.

    sınıf öğretmenliği
    Sınıf Öğretmenliği Mesleği
  18. Sosyal Hizmetler Uzmanı

    Sosyal Hizmetler Uzmanı, aylık ortalama 4.000 TL maaş ile çalışmaktadır. Eşit ağırlık meslekleri arasında oldukça fazla tercih edilen bir meslektir. Üniversitelerin Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinden mezun olma koşulu aranmaktadır. Sosyal Hizmetler Uzmanı teknik bir eğitim almakla yükümlüdür. Çeşitli bakanlıklarda, Çocuk Esirgeme Kurumu’nda ve rehberlik araştırma kuruluşlarında çalışabilirler.

    Sosyal Hizmetler Uzmanı
    Sosyal Hizmetler Uzmanı Nasıl Olunur?

3 Comments

  1. Nezir

    23 Ekim 2021 at 10:29

    Merhaba ben 42 yaşındayım 4 evladım var

    3 yıllık ticari taksi şöförlüğü yapıyorum ana mesleğim textil de modelist ve model makinacılık

    Reply

  2. Hasret

    2 Nisan 2022 at 23:01

    Eşit ağırlık meslekleri için nereye başvurabilirim?

    Reply

  3. sercan

    6 Mayıs 2022 at 11:45

    Eşit ağırlık meslekleri kesinlikle sözel mesleklerden daha az kazanıyor ve daha çok çalışıyor.

    Reply

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? ve ne kadar kazanırım diye soran herkesin bu yazımızı okumas…