Ana Sayfa İşte Haberler İşsizlik Maaşı Ne Kadar? Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir?

İşsizlik Maaşı Ne Kadar? Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir?

330
İşsizlik Maaşı

2021 yılı itibari ile yeni asgari ücretin belli olmasının ardından 2021 yılı için işsizlik maaşı ne kadar olacak konusu herker tarafından merak edilmekte. 2021 yılı içerisinde işsiz kalanlar ne kadar süre sonra işsizlik maaşına başvuruda bulunabilirler. Yenı yılla birlikte işsizlik maaşı alma başvuru şartlarında ne gibi değişiklikler oldu konularındaki detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

2021 İşsizlik Maaşı Başvurusu Şartları Nedir

Çalışma hayatının dışında kalan ve işsiz olarak nitelendirilen kişiler ise işsizlik maaşı alma hakkına sahiptirler en az 600 gün sigorta primi ödenmiş ve 120 gününü kesintisiz olarak ödemiş olan kişiler işsizlik maaşı için başvuru yapabilirler.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda işsizlik maaşı almak için başvuruda bulunma şartlarında bir değişiklik olmamıştır. İşsizlik maaşı sadece kendi istek ve kusuru dışında işten ayrılan kişilere verilmektedir. Kendi isteğiyle işten ayrılanlar ve ahlak, iyi niyet kurallarına uymadığı için işten çıkarılanlar işsizlik maaşına hak kazanamazlar.

2021 İşsizlik Maaşı Nasıl Hesaplanır

İşsizlik maaşı belirlenirken asgari ücret esas alınmaktadır. İşsizlik maaşı işsiz kalan kişinin son 4 aydaki brüt ücretinin ortalamasının yüzde 40’ı kadar olmaktadır. Aynı zamanda işsizlik maaşı asgari ücretin yüzde seksenini geçemez. Yani yeni yılda da işsizlik maaşları böylece 1015 TL olan en düşük işsizlik maaşı 1315 TL’ye 1911 TL olan en yüksek işsizlik maaşı ise 2500 TL’ye kadar yükselecek.

İşsizlik Maaşına Son Başvuru Ne Zaman

İşsizlik maaşını almak için çalışanın, çalıştığı kurumdan işten ayrılmasından sonra 1 ay içinde İŞKUR’a başvurması gerekmektedir. Bir aylık süreden sonra yapılan işsizlik maaşı başvurulurı ise, aradan geçen zaman işsizlik maaşı süresinden kesilmektedir.

2021 İşsizlik Maaşı Sigortasını Kimler Alamaz

  • Deneme süreli iş sözleşmesinin feshi,
  • istifa, – Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme nedeniyle,
  • Malulen emeklilik,
  • Ölüm, – İş kazası sonucu ölüm,
  • Kadın işçinin evlenmesi, – Emeklilik için yaş dışında diğer şartların tamamlanması,
  • Sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli,
  • Mevsim bitimi ve kampanya bitimi,
  • Statü değişikliği,
  • Disiplin kurulu kararı,
  • Ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık,
  • Vize süresinin bitmesi

Konu hakkındaki soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden bizlere iletebilirsiniz. Sitemizi Sosyal medyadan ( Facebook ) takip ederek güncel personel, memur, işçi alımlarını takip edebilir ayrıca kamu ve özel sektör firmalarına nasıl iş başvurusunda bulunacağınızı detayları ile öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

Kanada İşçi Alımı, İş İlanları ve Göçmenlik Başvurusu

Kanada kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde yer alan çağdaş ve teknolojik olarak ilerlemiş…