Ana Sayfa Meslekler Pilates eğitmeni nedir, ne iş yapar, görevleri nelerdir?

Pilates eğitmeni nedir, ne iş yapar, görevleri nelerdir?

169
Pilates Eğitmeni Görevleri

Pilates, geçtiğimiz yıllara göre daha çok bilinen ve daha fazla kişi tarafından uygulanan bir egzersiz sistemidir. Vücudun nefes ve kas hareketlerini güçlendirmeye yönelik olan egzersizler Pilates ismiyle adlandırılmaktadır. Günümüzde bu hareketler, egzersiz olarak kilo vermeye yönelik bir şekilde uygulamaya geçirilmektedir. Pilates egzersizlerini uygulamaya geçirmek için Pilates konusunda uzmanlık derecesi bulunan Pilates eğitmenleri vardır.

Pilates eğitmeni, ne iş yapar, görevleri nelerdir?

Pilates eğitmenleri, çeşitli spor salonlarına bağımlı ya da herhangi bir bağlantısı olmadan kişilerin vücut yapısı, fiziksel yapısına uygun olacak şekilde Pilates egzersizleri belirleyen ve uygulanması konusunda destek sağlayan kişilerdir. Pilates eğitmenleri, Pilates uygulaması yapabilmek için gerekli olan ekipmanların, doğru ve en etkili bir şekilde kullanımına olanak sağlayan kişilerdir.

Pilates eğitmenlerinin görevlerinin ne olduğu konusunu maddeler halinde de, sizler için açıklayabiliriz;

  • Pilates eğitimi veerilecek kişinin vücut yapısına göre, fizyoloji ve anatomisi hakkında yeterine bilgi sahibi olurlar.
  • Pilates eğitimi uygulanacak kişinin sağlığında herhngi bir sorun olup olmadığı, piltes egzersizlerine uygunluğu konusunda tespitler yaparlar.
  • Kişinin, sağlık ve fizyolojik durumuna göre ugulanacak pilates eğitiminin kapsamını belirlerler.
  • Aynı şekilde uygulanacak olan eğitimin süresinin ne kadar olduğu konusunda a doğru tespiti yaparlar.
  • Uygulanacak eğitimin ve egzersizlerin ne şekilde olduğu ve sağlayacağı faydalar konusunda, eğitim erilen kişiyi bilgilendirirler.
  • Pilates uygulaması yapılırken kullanılan, Top, çember, bant gibi materyallerin kullanımı hakkında bilgiler vererek kişiye doğru kullanımını öğretirler.
  • Pilates ait var olan prensipler konusunda eğitim verdikleri kişiyi bilgilendirirler.
  • Eğitim sürecinde, yapılan hataları düzelterek çözüm getirirler.
  • Olabilecek sakatlıklara karşı gerekli önlemleri alırlar ve herhangi bir sakatlık problemi yaşandığında, ilk olarak müdahaleyi yaparlar.
  • Eğitim sürecinde, var olan gelişimlere ve aşamalara göre egzersiz programını güncelleyerek, yeni program hazırlarlar ve yeni programın uygulaması konusunda kişiye bilgi verirler.
  • Pilates yaparken birçok materyal kullanımı vardır, bütün materyaller konusunda bilgi sahibi olurlar ve gerektiği durumlarda doğru bir şekilde bilgilendirme yaparlar.
  • Pilates eğitmenleri mesleki anlamda olan yeni gelişmeleri, takip ederler günce uygulamalar ve yenilikler konusunda bilgi sahibi olurlar.

Pilates Eğitmeni İş Olanakları

Pilates eğitmenleri, yeterli eğitimi alındıktan ve gerekli donanıma sahip olduktan sonra, kolaylıkla iş bulabilirler. Mesleki anlamda olan bilgi birikiminin yanı sıra Pilates eğitmenleri, kişilerle iletişim konusunda da oldukça iyi olabilmelidir. Dış görünüş ve iletişim mesleki hayatlarında en belirleyici unsurlardan olacaktır. Genellikle her sektörde olduğu gibi, Pilates eğitmenlik sektöründe de rekabet oldukça fazladır ve seçkin olabilme gerekliliği vardır. Pilates eğitmenleri, tam zamanlı ve yarı zamanlı olarak çalışabilmektedirler. Pilates salonlarında, spor merkezlerinde Pilates eğitmeni olarak görev alabilirler. Bunun yanı sıra Pilates eğitmenleri, gerekli prosedürleri uyguladıktan sonra kişisel olarak kendilerine ait bir Pilates salonu açarak da mesleklerini icra edebilirler. Bunun için yasal sorumluluklar ve prosedürlerin yerine getirilmesi yeterli olacaktır. Çağın meslekleri arasında yerini alan, geçtiğimiz yıllara göre daha çok bilinen ve daha çok aranan mesleklerden olan Pilates eğitmenliği, daha çok kişinin ilgi odağı ve tercihi olmaktadır.

Bu yazımızda sizler için, Pilates eğitmenliği mesleği hakkında ayrıntılı bilgiler aktardık. Konu hakkında soru, görüş ve önerilerinizi bize yorum bölümümüzden aktarabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? ve ne kadar kazanırım diye soran herkesin bu yazımızı okumas…