Ana Sayfa Meslekler Yaşam Koçu Nasıl Olunur? Yaşam Koçu Olmak İstiyorum, Nasıl Olurum?

Yaşam Koçu Nasıl Olunur? Yaşam Koçu Olmak İstiyorum, Nasıl Olurum?

226
Yaşam koçluğu

Yaşam Koçu Kimdir?

Her bireyin hayatın belirli aşamalarında zorlandığı, sıkıldığı zamanlar olmaktadır. Kendi tabirimle ben bu zamanlara, hayatın daha gri olduğu anlar diyorum. Böyle anlarda, birisinin yol göstermesi, kolumuzdan çekerek düşmemizi engellemesi, enerji vermesi bu anları daha kolay ve zararsız bir biçimde aşmamıza olanak tanıyabilir. Tam da böyle anlar için özel eğitim almış ve bu işi profesyonelce gerçekleştiren kişiler vardır. Biz bu kişilere yaşam koçu diyoruz. Yaşam koçu hakkında daha detaylı bilgi elde etmek için hemen TIKLAYIN

Yeryüzünde yaşayan insan sayısı arttıkça, hayatta kalma gayesi de artmaktadır. Bu doğrultuda yaşam koçluğu dediğimiz meslek dalı ciddi anlamda müşteri portföyü oluşturmuş ve geleceği olan bir meslek dalı olarak öne çıkmaktadır. Yaşam koçu, kişilerin yaşamlarına rehberlik eden kişilere denilmektedir. Peki yaşam koçu nasıl olunur? Kimler yaşam koçu olabilir?

Kimler Yaşam Koçu Olabilir?

Bireysel veya kurumsal anlamda yaşam koçu olabilmek için herhangi bir eğitim almış olmanıza ya da bir yükseköğretim kurumunun bir bölümünü bitirmenize gerek yoktur. Ancak yaşam koçu olmak için bazı kişisel özelliklere sahip olmak neredeyse zorunluluktur. Yaşam koçluğu yapacak kişilerin insanlara yardım etme arzusunun bulunması, üstün dinleme becerisinin olması, etkili iletişim becerisinin olması, doğru sorular sormayı bilmesi, sezgisel güç, yaratıcılık, hayata pozitif bakma, yargısız ve tarafsız olma, empatik olma, öğrenmeye açık olma gibi kişisel özellikler barındırması gerekmektedir.

Yaşam Koçu Nasıl Olunur?

Bahsettiğimiz üzere üniversitelerde yaşam koçluğu için herhangi bir bölüm bulunmamaktadır. Yaşam koçu olabilmek için yukarıda saymış olduğumuz meziyetlere sahip olmanız yaşam koçu olabilmek için yeterlidir. Ancak bu işi profesyonel olarak gerçekleştirmek isteyenler, yaşam koçu olmak için verilen sertifikalı eğitim programlarına katılabilmektedirler. Geleceğin meslekleri arasında gösterilen yaşam koçluğu ülkemizde de popülaritesini günden güne arttırmaktadır. Bu doğrultuda neredeyse her ilde yaşam koçluğu eğitimi veren programlar bulunmaktadır.

Yaşam koçluğu sertifikalı eğitim programlarından bir tanesine katılarak sertifikanızı edinmenizin ardından profesyonel olarak bu işi yapmaya hazırsınız demektir. Bundan sonra uzmanlığınızı yapacağınız alanı belirlemek kaldı. Çünkü bazı yaşam koçları ilişkilerde, bazıları iş yaşantısında, bazıları dini inanışlarda uzmanlaşmışlardır. Yaşam koçluğu mesleğinde öncü kişilerden birisi olmak ve ciddi rakamlar kazanmak istiyorsanız zaten bunların çoğunda da bilgi birikiminiz olmalı. Ancak uzmanlık alanı belirlemeniz hedef kitlenizi daraltmanız daha kolay iş bulmanıza ve işinizi daha iyi yapmanıza sebebiyet verecektir.

Bu aşamadan sonra ise kendinizi tanıtmanız kısmı kalıyor. Bunun için broşürler basabilir, halen çok yaygın olmayan yaşam koçluğu hakkında insanlara bilgiler verebilir, internet sitelerine reklam verebilirsiniz. Bu doğrultuda yapacağınız çalışmalar tanınmanıza fayda sağlayacak ve harcadığınız meblağların kat ve kat fazlasını kazanmanıza sebep olacaktır.

Nasıl yaşam koçu olunur?

Bu yazımızda kimler yaşam koçu olabilir, yaşam koçu olmak için gereken şartlar nelerdir, yaşam koçu eğitimi nasıl alınır, nasıl yaşam koçu olunur detaylı olarak bahsettik. Konu hakkında her türlü soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? ve ne kadar kazanırım diye soran herkesin bu yazımızı okumas…