Acil tıp teknisyeni halk arasında ATT olarak bilinmektedir. Acil tıp teknisyenleri hastaların hastaneye ulaşana kadar acil müdahalede bulunan sağlık personellerdir. Acil tıp teknisyenliği mesleği hakkında detaylı bilgiye BURADA yer alan haberimizden ulaşabilirsiniz. Ülkemizde, son yıllarda sağlık alanında önemli reformlar yaşandı. Bunların sonucunda da sağlık personeli istihdamı da önemli ölçüde arttırıldı. Uzun zamandır kamuya en çok alımlar sağlık alanında gerçekleştirilmektedir. Kamuda çalışmak istemeyen sağlık personelleri aynı zamanda oldukça geniş olan özel sağlık kuruluşları bünyesinde de çalışma olanağı yakalamaktadır. Bu anlamda iş bulma sorunu yaşamak istemeyen bireyler, meslek tercihlerinde sağlık ile ilgili mesleklere ağırlık vermektedirler. Bu mesleklerden bir tanesi de acil tıp teknisyenliği yani ATT’dir. Peki acil tıp teknisyeni nasıl olunur? Kimler acil tıp teknisyeni olabilirler? Acil tıp teknisyeni olmak için gereken şartlar nelerdir? Acil tıp teknisyenliği hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.
Acil Tıp Teknisyeni ( ATT ) Nasıl Olunur?
Acil tıp teknikeri olmak için en kolay yöntem sağlık meslek liselerinin acil tıp teknisyenliği bölümüne gitmek ve bu bölümden başarıyla mezun olmanızın ardından üniversitelerin acil tıp teknisyenliği bölümüne dikey geçiş yapmaktı. Ancak geçtiğimiz senelerde yapılan düzenleme ile sağlık meslek liselerinden acil tıp teknisyenliği bölümü kaldırıldı. Acil tıp teknisyeni olmak isteyen bireyler artık üniversiteye giriş sınavlarına katıldıktan sonra gerekli puanı almalarının ardından acil tıp teknisyenliği bölümünü kazanmaktır. Neredeyse her yükseköğretim kurumunda olan bu bölüm 2 seneliktir. Bölümden mezun olunmasının ardından da staj zorunluluğu bulunmaktadır.
Acil Tıp Teknisyenlerinin İş Bulma Olanakları
Acil tıp teknisyenleri, kamuda KPSS sınavından yeterli puan almaları neticesinde, özel sektörde ise bilgi, beceri ve deneyimleri esas alınarak iş bulabilmektedirler. Acil tıp teknisyenleri, 112 acil tıp istasyonlarında, acil servislerde, özel hastane ve polikliniklerde, devlet ve üniversite hastanelerinde, özel ambulans servislerinde ve özel tıp merkezlerinin acil servis ve yoğun bakım alanlarında iş bulabilmektedirler. Özel sektörde sağlık alanında rahatlıkla iş bulan acil tıp teknisyenleri, kamuda ise sadece kendi branşlarında istihdam edilirler.
Acil tıp teknisyenleri açık havada, bazen de kapalı ortamlarda çalışmaktadırlar. Çalışma saatlerinde düzen bulunmamakla beraber, gece nöbetleri de bulunmaktadır. Çalışırlarken hastalarla, hasta yakınları ile ve diğer sağlık personelleri ile iletişim halindedirler. Bu yazımızda nasıl acil tıp teknisyeni olunur detaylı olarak ele aldık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Ayrıca acil tıp teknisyenlerinin almış oldukları maaşlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, hemen TIKLAYIN.
Semanur
14 Ağustos 2017 at 12:42
Bn saglik meslek lisesi ogrencisi degilim. Ama bn de att okuyabilir miyim?
Seda
18 Ağustos 2017 at 23:56
Almanyada 9. Sinif a kadar okudum simdi turkiyedeyim att nasıl olurum neler yapmam gerek
Derya
4 Mart 2018 at 17:10
Daha sen lise mezunu degilsin olamazsin ki
İsmail
26 Eylül 2017 at 13:01
Ben imam hatipliyim kac puanla gidebilirim att
Erdem
2 Ocak 2018 at 22:54
4 yıllık üniversite kazanmanız lazım att bölümü
Derya
4 Mart 2018 at 17:08
Ben meslek ve teknik anadolu lisesi okuyorum 11.sınıfım ve ATT olmak çok istiyorum acaba nasıl olabilirim? Bana bilgi veririmisiniz
hacer
13 Mayıs 2018 at 22:24
Bende meslek lisesinde okuyorum hasta ve yaşlı hizmetleri bende olabilirmiyim
Mert
22 Ekim 2018 at 19:13
Ben anadolu dayım att olabilirmiyim.
Nejla
24 Ocak 2021 at 15:09
Ben lise 2. Sinifim att olmak icin ozel ders mi gormeliyiz yoksa 2 yilik universitede mi herseyi ogretiyolar