Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör sebebiyle bir çok iş yeri kapanmış, bir çok kişi işsiz kalmıştı. Belki de son yıllardaki en yüksek işsizlik rakamlarına ulaşılmıştı. Bu acı tablonun bir an önce ortadan kaldırılabilmesi için ise çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım, vermiş olduğu müjdeli haber ile bu bölgedeki illerde 3 sene içerisinde çağrı merkezi sektörüne 80 milyon liralık yatırım yapılacağını açıkladı. Bu yatırım hamlesi ile bölgede 10 ile 12 bin kişi arasında yeni istihdamın yaratılması hedefleniyor.
Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) temsilcileri, yatırım ve istihdam noktasında önemli katkıları olacak teşvik paketinin detaylarının netleşmesini bekliyor. Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere terörün olduğu bölgelere yapılan desteklerin büyük önem taşıdığını ifade ederek, fırsat eşitliğinin yaratılması, bölgedeki işsizliğin ve eşitsizliğin giderilmesi için hükümetin açıkladığı bu paketin son derece önemli olduğunu vurguladı.
Metin Tarakçı, kendilerinin de paketin oluşum süreci içerisinde yer aldıklarını ve önerilerini Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ile paylaştıklarını dile getirdi. Metin Tarakçı yapmış olduğu açıklamaya “Türkiye’de, altıncı bölge teşviki alan Doğu Anadolu il sayısı 15. Oysa Başbakanımızın açıkladığı teşvik paketinde yer alan il sayısı 23. 15 ildeki insan kaynağı teşviki yeni paketteki 8 ilde de olacak mı? Bu bizim için çok önemli. Çağrı merkezleri sektöründe yatırım önemli ama daha önemli kısmı insan kaynağı.” Diyerek noktaladı.
10 İle 12 Bin Arasında Personel Alımı Yapılacak !
Kalkınma Bakanlığı ile beraber yürütülen çalışmalar çerçevesinde bölgede birkaç sene içerisinde sadece çağrı merkezi sektörü kapsamında 10 ile 12 bin arası personel alımı gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Çağrı merkezi sektörünün geleceği bu yatırımla beraber Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine kaymış olacak.
Edinmiş olduğumuz bilgilere göre, çağrı merkezleri sektörü, yaklaşık 11 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor. Erzurum’da 4 bin 240, Şanlıurfa’da bin 731, Malatya’da bin 696, Erzincan’da 900, Diyarbakır’da 853, Bingöl’de 792, Batman’da 438, Bitlis’te 400, Van’da 150, Siirt’te 80 ve Gaziantep’te 25 çağrı merkezi çalışanı bulunuyor.