Gişe memuru, özel bankalarda ya da devlete ait olan resmi kurumlara, finansal anlamda gerçekleşen işlemlerin kontrol ve takibini gerçekleştiren kişilerdir. Gişe memurları, çalışmakta olduğu ilgili kurum için, gerekli şartları yerine getirerek çalışmalarına yön vermektedir. Mesai saat başlangıçları ve bitişleri stabil bir şekilde düzenli olarak ilerlemekte ve bu düzen, ilk etapta gerekli olan yapıların arasında yer almaktadır. Peki gişe memuru ya da gişe yetkilisi nasıl olunur? Gişe memuru olma şartları nelerdir?
Gişe Memuru Nasıl Olunur?
Gişe Memuru olabilmek için gerekli şartlarlar ve gereklilikler bulunmaktadır. Devlete bünyesinde olan kurumsal yapıların yanı sıra, özel sektör bazında değerlendirmeye alınabilecek, bankalarda mevcuttur. Mevcutta var olan ilk etapta geçerli olan, gişe memuru olma şartlarının başında, bu konuda verilmiş olan eğitimleri, başarılı bir şekilde tamamlayabilmiş olmak gereklidir. Yapılan sınavlardan başarılı dereceler alınmasının akabinde, uygulanan mülakatlardan sözlü olarak da geçebilmek gerekir.
Gişe Memuru Olmak için Hangi Bölümü Okumalıyım?
Lise eğitiminin devamında, ilgili üniversite eğitiminin de tamamlanması gereklidir. Genel anlamda, alınan eğitim gişe memurları için aynıdır, fakat çalışılan kuruma göre aldıkları görevler çeşitlilik gösterebilir. Bunu yanı sıra aynı kurum olsa dahi bölgesel olarak da alınan görevlerde farklılıklar mevcuttur. Her kurum kendi içerisinde, çalıştıracağı personel için sınav uygulamakta ve alınan puan düzeyine göre personel tercihinde bulunmaktadır. Kurumlar için yapılan sınavlar veya gişe memur alımları için, ilanların takibini yapmanız akabinde şartları sağlayabilmeniz gerekir. Her işletme veya kurum kendi içerisinde, birçok şart sunmakta ve bu şartları çalışma prensipleri doğrultusunda oluşturmaktadır. Gişe memurları, sürekli finansal işlemler ve parasal döngüyü sağlayacakları için, almış oldukları eğitim bu düzeyde ve yetkinlikte olmalıdır. Hesap açma kapama işlemleri, para EFT havale aktarımı, borç takibi, tahsilat, vezne gibi adımları gerçekleştireceği için bu adımları kolaylıkla yapabilecek, bilgi birikimi ve devamlılığında tecrübeye sahip olmalıdır. Genel anlamda gişe memuru olabilmek için üniversitelerin, bankacılık, bilgi teknolojileri, büro yönetimi ve sekreterlik, ekonomi, iktisat, işletme-ekonomi / işletme-iktisat, muhasebe ve finansal yönetim / muhasebe ve finans yönetimi, uluslararası ticaret ve pazarlama gibi bölümlerin mezuniyetinin yeterli olabileceği bilgisini sizler için aktarabiliriz. Gişe memurlarının hangi bölümden alımı yapılacağı, ilgili dönem ve kuruma göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu yüzden bilgisini verdiğimiz bölümler, genel anlamda gişe memurluğu için, çoğunlukla tercih edilen bölümlerden oluşmaktadır.
Sitemiz üzerinde yani www.elemanuzman.com üzerinde yayınlanan banka ilanlarında gişe memurlarına özgü çok sayıda iş ilanı yer almaktadır. Burada hangi bankaların gişe yetkilisi alımı gerçekleştirdiğini görebilir ve bunlara başvuruda bulunabilirsiniz. Bu yazımızda gişe memuru nasıl olunur, olma şartları nelerdir, kimler gişe memuru olabilir gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Bir önceki yazımızdan gişe memuru ne iş yapar öğrenebilirsiniz.