Ana Sayfa Meslekler Sosyal Hizmet Uzmanı (Sosyal Çalışmacı) Nasıl Olunur?

Sosyal Hizmet Uzmanı (Sosyal Çalışmacı) Nasıl Olunur?

5,721
Yaşlı

Sosyal Hizmet Uzmanı Nasıl Olunur?

Toplum içerisinde yer alan ekonomik, sosyal ve kültürel çeşitli sorunlar yaşan kişilere veya topluluklara yardımcı olan, sorunları ve çözümleri araştıran kişilere sosyal hizmet uzmanı denilmektedir. Bu hizmetin profesyonelce gerçekleştirilmesi işlemine ise sosyal hizmet denilmektedir. Sosyal hizmet uzmanı ne iş yapar detaylı olarak bir önceki yazımızda anlattık. İlgili yazıya ulaşmak için hemen TIKLAYIN. Peki sosyal hizmet uzmanı nasıl olunur? Kimler sosyal hizmet uzmanı olabilir? Sosyal hizmet uzmanı olabilmek için gereken şartlar nelerdir? Hepsi ve daha fazlasına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Sosyal Hizmet Uzmanı Olmak İçin Hangi Üniversitenin Hangi Bölümüne Gitmek Gerekir?

Yükseköğretim kurumlarında “sosyal hizmet” adında bölüm bulunmaktadır. Sosyal hizmet uzmanı olabilmek için yükseköğretim kurumlarının 4 yıllık sosyal hizmet bölümünden mezun olmanız gerekmektedir. Ayrıca her üniversitede bulunmasa da bazı üniversitelerin açık öğretim fakültelerinde sosyal hizmet bölümü bulunmaktadır. Daha sonra KPSS sınavına katılan adaylar memur olmaktadırlar. Sosyal hizmet uzmanları ayrıca özel şirketlerde de iş bulabilmektedirler.

Sosyal Hizmet Uzmanlarının Çalışma Alanları Nelerdir?

Sosyal hizmet uzmanları çocuk esirgeme kurumlarında, sosyal hizmetler kurumunda, çocuk bakım yurtlarında, kreşler ve gündüz bakımevlerinde, yetiştirme yurtlarında, rehberlik araştırma merkezlerinde, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, ruh sağlığı kurumlarında, huzurevlerinde, dinlenme yurtlarında, cezaevlerinde, çocuk ıslahevlerinde, emniyet çocuk bürolarında çalışabilmektedirler. İş bulma olanakları bir hayli yüksektir.

Sosyal Hizmet Uzmanı Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan bir iş ilanında sosyal hizmet uzmanı alımı yapılacağı belirtilmiştir. Bu ilanda yer alan şartları, sizlere fikir vermesi adına aynen paylaşıyoruz.

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler,  iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile Bakanlığın görev alanına giren ve sınav duyurusunda belirtilen yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış KPSS’den, giriş sınav duyurusunda belirtilen taban puan ve üzeri puan almış olmak,
  • Giriş sınavının yapılacağı tarih itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  • Uzaman olarak atana bilmesi için , üç yıl uzaman yardımcısı olarak görev yapmak ve hazırladığı tezi kabul edildikten sonra yeterlilik sınavına girebilecek ve uzman olarak atanabilecek.

Sosyal Hizmet Uzmanı Olmanın Avantajları Nelerdir?

Sosyal hizmet uzmanları genel itibariyle yukarıda belirttiğimiz şartların haricinde bazı kişisel özelliklere de sahip olması gerekmektedir. Öncelikle insanlara yardım etmeyi seven ve bundan mutlu olan kişiler sosyal hizmet uzmanı olarak çalışırlarsa işlerinde rahat olabilmektedir. İnsanlara sürekli yardım halinde olmaları sebebiyle bu kişiler, psikolojik olarak rahat hissedeceklerdir. Ayrıca diğer memuriyetlere nazaran daha yüksek maaş almaları da mesleğin yapılmasını daha kolay hale getirmekte ve mesleğe olan ilgiyi arttırmaktadır. Sosyal hizmet uzmanlarının maaşları hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için TIKLAYIN.

sosyal hizmet uzmanlığı

Bu yazımızda sosyal hizmet uzmanı nasıl olunur, kimler sosyal hizmet uzmanı olabilir, sosyal hizmet uzmanı olmak için gereken şartlar nelerdir gibi sosyal hizmet uzmanı olmak konusunda detaylı bilgilere yer verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

One Comment

  1. Betül Altıntaş

    20 Ocak 2017 at 08:08

    Açıköğretim Fakültesinin, 2 yıllık Sosyal Hizmetler bölümünü bitirdim. Bununla ilgili ne kpss de ne de is hayatinda bir geçerliliğine rastlamadim. Bilgilendirirseniz sevinirim.

    Reply

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? ve ne kadar kazanırım diye soran herkesin bu yazımızı okumas…