Ana Sayfa Bilgi Bankası Tramer kaydı nedir?

Tramer kaydı nedir?

3,305
TRAMER

Tramer; bir kısaltmadır ve açılımı Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi olarak bilinmektedir. Tramer trafikteki bulunan ya da trafiğe çıkma izni olan tüm araçların sigorta bilgilerini içerdiği için araç sahipleri tramer kaydı hakkında son derece titiz davranmaktadırlar. Bu merkezden her türlü aracı sorgulamak mümkün olduğu için ve araç alım satım işlemlerinde tramer sorgulama önemli bir detay olduğu için araç sahiplerinin ve araç almayı düşünen kişilerin mutlaka bu konuda bilgi edinmesi gereklidir.

Kişilerin her koşulda belirli olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalması mümkündür. Olumsuz durumlara karşı tedbir almak oldukça önemli olduğu için kişiler sigortalar ile maddi şeyleri garanti altına almayı tercih ederler. Sigorta genel olarak kişilerin öncelikleri ve ihtiyaçlarına göre oluşturulan bir teminattır. Özellikle trafikte olan kişilerin bu nedenle tramer sistemi hakkında bilgisi olması gereklidir.

Tramer kaydı yoktur ne demek?

Tramer kaydı yok demek bir araç ile ilgili beklenmedik durumlar yok demektir. Araç kaza yapmamış, poliçesini zamanında ödemiş, kusurlu olduğu bir durum bulunmamaktadır anlamına gelmektedir. Bu durum sigortası olan araçların yasal bir şekilde işlemleri yapması halinde güvenilirdir. Bazı sürücüler sigorta dahilinde de olsa araçlarında hasar görünmesini istemedikleri için sigorta dahilinde araçlarını tamir ettirmez ve masrafları kendileri karşılarlar bu durumda aracın yine tramer kaydı yok olduğu görüntülenecektir.

İkinci bir ihtimal ise aracın herhangi bir kazaya karıştığı ancak henüz bunun sisteme yansımadığıdır. Kişiler hızlı bir şekilde araçlarını kaza sonrasında elden çıkarırlar bu durumun nedeni sorgulama sırasında kaydın çıkmamasıdır. Araç kaza yapmış ve bunu sigortası ile karşılaşmış ise 40 gün içerisinde sisteme girilmektedir. Araç kaza yaptıktan 1 hafta sonra siz aracı sorgularsanız ve aracın bilgileri henüz sisteme girilmemiş ise kazasız bir araç aldığınızı düşünebilirsiniz. Kişiler kendilerini bu durumdan korumak için mutlaka araç alırken yetkili servislerde kontrol yaptırmalı ve noter de aracın alım işlemi sırasında 40 gün içerisinde tramer kaydında sorun olması halinde satış işleminin geçersiz kılınacağının güvencesini almalıdır.

Tramer kaydı ne işe yarar?

Tramer sistemi oldukça gelişmiş bir özelliğe sahiptir. Bir aracın neredeyse bütün bilgilerine buradan ulaşmanız mümkün kılınmıştır. Tramer sistemi trafikte bulunan bütün araçların bilgilerini bir araya toplar ve başarılı bir şekilde yönetimini sağlar.

Tramer kaydı özellikle arabanın değişimleri sırasında alıcıya büyük avantajlar sağlamaktadır. Bu sistem sayesinde araca dair birçok bilginin hızlı bir şekilde sunulduğunu görmeniz mümkündür. Araç muayenesinde size söylenmeyecek olan birçok bilgi bu sistem üzerinde tarihleri ile birlikte kayıtlıdır.

Bu kayıt sayesinde aracın hasar durumu, kaza yaptığı ya da yapmadığı, aracın sigortasının olduğu ve olmadığı gibi birçok detaya ulaşabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra aracın poliçesinin ne zaman biteceğini ve aracın ne kadar kusurlu olduğunu da size Tramer sistemi söylemektedir. Bu sistem daha çok ikinci el araç alacak kişiler için kusursuz dizayn edilmiş demek mümkündür.

Tramer Kaydı Nasıl Öğrenilir, Sorgulanır?

Bir aracın Tramer Kaydı ( Hasar Kaydı ) olup olmadığını iki yolla öğrenebilirsiniz. Birincisi E-devlet sisteminize giriş yaparak, ikincisi 5664’e SMS atarak sorgulama yapabilirsiniz. TRAMER üzerinden yapılabilecek sorgulama İşlemeleri belirli bir ücrete tabidir. Ayrıca TRAMER üzerinde yaklaşık 8 farklı kriter ile araç hasar bilgisi sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

  • Hasar Geçmişi Sorgulama
  • Araç Detay Bilgisi Sorgulama (Aracın Kaç El Değiştirdiği Sorgulama)
  • Değişen Parça Sorgulama
  • Tutanak Bilgileri Sorgulama
  • Poliçe Bilgisi Sorgulama
  • Mağdur Bilgisi Sorgulama
  • Poliçe Hatırlatma Servisi

Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden bizlere iletebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımızı (Facebook) ve (instagram) takip ederek güncel personel, memur, işçi alımlarını takip edebilir ayrıca kamu ve özel sektör firmalarına nasıl iş başvurusunda bulunacağınızı detayları ile öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir

Freelance Çalışanlar Vergi Vermek Zorunda Mıdır?

Freelance çalışma sisteminde vergilendirme, sözleşme dahilinde hukuki bir işlem halinde ge…